Hoe schrijf ik een boek  Te oud? Achter dit saaie boek schuilt het opwindende verhaal van de schrijfster. Zij heet Lorna Page, ze is 93 jaar oud en weduwe. Dit is haar eerste boek.

Het gaat me nou niet zozeer om het boek, A Dangerous weakness is een bloedstollende thriller. Het gaat me om Lorna.

Hoe dat ene boek haar hele leven veranderde

Dit is de situatie van voor het boek. Lorna heeft weinig geld. Ze woont in een kleine flat in Surrey, Engeland. In haar uppie. Zo leuk is het allemaal niet meer en toch had het leven zo kunnen blijven. Haar hobby is schrijven. Een hobby, hè?

Haar schoondochter vond een manuscript en zei: geef het uit. Lorna zei nee. Schoondochter zei ja. Nee. Ja. Nou ja, dan maar. Soms moet je wat toegeven om vrede in de familie te houden.

Fast forward. Het boek werd een hit. Een bestseller! Er kwamen bakken met geld binnen bij de 93-jarige. Ze kocht er een grote flat van en haalde generatiegenoten uit het bejaardentehuis. Dat was haar plan. Vrienden en vriendinnen weer een echt thuis geven, met gezelligheid. Lorna zwoer dat ze alle opbrengsten van haar boek daaraan zou besteden en dat deed ze.

93 jaar en een bestseller

Lorna’s succes zit in het goede wat ze met haar verdiende geld kon doen. Mensen een thuis geven. Elk boek heeft zo’n succes, en dat kan de auteur gewoon gelukkig maken. Voorbeelden?

  • Een levenservaring die moeilijk is geweest, waardoor andere mensen troost vinden
  • De biografie van uw grootmoeder blijkt voor andere families een bron van informatie te zijn
  • U schrijft over uw jeugdjaren en de kleinkinderen gaan vragen stellen
  • Het leven van uw ouders is voor altijd bewaard, ze zullen niet vergeten worden

Dus te oud, wie er te oud is om te schrijven? Als ik aan de 93-jarige Lorna denk, dan weet ik het antwoord op die vraag. Te jong, dat kan wel. Te oud niet.

 

Wie is te oud om te schrijven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *