Wachten op inspiratie is vragen om moeilijkheden. U kunt gevoelig gaan kijken aan aan uw omgeving zeggen: “Ik kan alleen schrijven wanneer ik inspiratie heb.” Ja, ja, knikken ze dan.  En het gevolg? Die dag schrijft u geen enkel woord.

De dag erna evenmin.

Inspiratie bestaat niet.

Het idee is immers dat u dan iets anders voelt dan gewoonlijk, dat u aan uw werktafel gaat zitten en de ene na de andere zin opschrijft, ja misschien wel een half boek of een heel. Opeens weet u hoe het moest en kon, en ziet, daar verscheen het boek. Zelfs Mozes had nog Iemand die uitlegde wat er op de stenen tafel moest komen te staan.

Waneer u gelooft aan inspiratie, dan krijgt u de consequenties daarbij cadeau. Die zijn:

  • moeten wachten op de inspiratie, zonder gaat het niet, u bent dus compleet afhankelijk
  • arriveert de inspiratie, dan moet u alles uit uw handen laten vallen en aan de slag gaan
  • het risico dat u gaat denken een writers block te hebben, dus dat u geblokkeerd bent

Wat wel bestaat is transpiratie.

Kijk, nou wordt het weer praktisch. Neem even van mij aan dat het schrijven de ene dag gemakkelijker gaat dan de andere dag, en dat daarmee zowat alles is gezegd over inspiratie.Wat houdt u over?

  • een idee wanneer uw boek af moet zijn, dus u kunt gewoon beginnen met de informatie die u heeft op papier of in de computer te zetten
  • technische kennis. In mijn artikelen vindt u praktische informatie over hoe je moet schrijven. U kunt ook gewoon elke dag een uur aan het werk gaan. Schrijft u een matig stukje, dan verbetert u het.

Wachten op inspiratie lijkt een beetje op uitstelleritis. Wanneer u daaraan lijdt, adviseer ik zielsonderzoek. Er zit van binnen iets in de weg waardoor u bang bent aan een boek te beginnen. Dat kan van alles zijn. Misschien heeft u maar één droom in het leven en dat is een boek schrijven. Wat moet u doen als het boek af is? Nou, een tweede boek schrijven.

Wachten op inspiratie is vragen om moeilijkheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *