hoe schrijf je een boekHeel veel mensen hebben een boek in zich. Iets waarvan ze weten: dat wil ik nog eeens schrijven.

Wat is dat voor u? Dat ene waarvan u weet: ooit wil ik een boek op tafel kunnen leggen met mijn naam. Ik snap dat, hoor.  Wie schrijft, die blijft. En boeken zijn er over honderd jaar nog, wat je van een website niet kunt zeggen.

Het kan best zijn, dat u al eens begonnen bent. Dan lukte het niet of het kwam er niet van of er was weer wat anders dat in de weg zat, En toch gaat dat gevoel van binnen niet over. U wilt een boek schrijven. Geen roman. Geen dichtbundel. En u heeft een onderwerp.

Wat is uw onderwerp?

Daar ben ik nieuwsgierig naar. Wat is het, dat u doet besluiten: hier moet een boek over komen.

Zal ik raden?

 • uw leven of dat van een familielid
 • een bijzondere reis
 • een periode als expat
 • u wilt iets van u af schrijven
 • een ervaring waarvan u zegt: dat moeten anderen weten
 • een overleden huisdier: hoe hij of zij was
 • u weet ongelofelijk veel van een onderwerp af en die kennis mag niet verloren gaan

Dat zijn stuk voor stuk goede onderwerpen. Dus ik zeg: doen. Dan zegt u: “Leuk idee en dat wil ik ook wel maar eh….  Ik weet niet hoe.

Hoe moet je een boek schrijven?

Kijk, dat weet ik dan weer. En daarom ben ik deze cursus begonnen. Om kennis te delen. Om een digitale juf te zijn. Vind ik leuk. Lekker in de pyjama aan de computer. Thee.  Bert (de poes) snurkt. Heerlijk is dat.

Ik zou dat niet uitstellen. Mag ik het zeggen? We zijn allemaal mensen van de dag. Ja, ik lees ook de familieberichten in de krant.

Stelt u zich eens voor dat u uw boek klaar heeft.  Het is af. Er ligt een stapeltje papier, of zelfs een boek, waar het allemaal in staat. Na al die boeken die ik heb geschreven, weet ik hoe je een boek schrijft. Dat ga ik aan u uitleggen. De cursus is voor u wanneer u…

 • Levenservaring heeft (hoe ouder u bent, hoe beter)
 • Een onderwerp heeft (maakt niet uit wat)
 • U schrijfuurtjes over heeft
 • Stap voor stap in een jaar aan uw boek wilt werken
 • Er zin in heeft

Cursus

Wanneer u met de cursus meedoet, krijgt u  gedurende een jaar elke week van mij een email met een werkblad. U gaat zelf aan de slag. Stap voor stap, elke week een stap verder. Want alleen zo komt uw boek af: door doen. En ik vertel ook, hoe het werkt met uitgevers en self publishing. Voorbeelden van onderwerpen:

 • Kan ik wel schrijven? (U bedoelt, ik heb koudwatervrees. Tuurlijk kunt u schrijven!)
 • Hoe begin ik? (Bij les 1)
 • Heb ik genoeg verhaal voor een boek? (Grote kans van wel. Anders kan er een tweede verhaal bij, of achtergrondinformatie of weer wat anders)
 • Hoe haal ik voor een autobiografisch boek herinneringen op? (Daar zijn trucjes voor)

De cursus duurt een jaar. En na dat jaar? Dan heeft u een boek geschreven. U kunt het thuis op de plank leggen, u kunt het laten drukken of uitgeven zodat u het in boekwinkels tegenkomst. Uw eigen boek. Uw verhaal. Dat voelt goed.

U krijgt een jaar lang wekelijks een cursusles, waardoor u uw boek kunt schrijven. Ik help u.

Met de jaarcursus gaat het lukken. Want we werken samen: ik heb de ervaring en u wilt een boek schrijven. Appeltje eitje. Doet u mee? Wanneer u twijfelt, kunt u me altijd mailen over wat u tegenhoudt. Dan overleggen we.

Eind november 2018 gaat de cursus voor de tweede keer van start. Wilt u op de hoogte blijven, abonneer u dan op de nieuwsbrief. Het verplicht tot niks, u krijgt in alleen tegen die tijd korting aangeboden. De gehele jaarcursus kost 149 euro, dat is dus zonder die korting.  Voor negentig jaar en ouder is de cursus gratis.