Bent u bezig een boek te schrijven en zit u vast? Au! Vastlopen doet pijn. Weet ik zelf, als die ene vraag komt: “Is het nou nog niet af?”

Als u uw boek wilt afmaken, maar u  zit helaas vast, dan is mijn digitale cursus mischien een idee. In Gewoon doorgaan  trek ik u uit de modder die ik zelf al te goed ken.

Wat ik u aanbied, is een supersnelle cursus van zeven lessen waarin ik de grootste problemen van het vastlopen behandel en u vertel u hoe los moet komen. Als u op deze site wat heeft gelezen,  weet u al hoe ik ben. Praktisch. Gericht op resultaat. Het moet lukken, rechtsom of linksom. Zo is dat ook in deze cursus. Het is helemaal digitaal, dus u kunt fijn in de pyjama voor de computer blijven zitten.

Met Gewoon doorgaan krijgt u weer greep op het boek waar u ooit zo enthousiast aan begonnen bent.  

Dan zit u straks te schrijven voordat u Honoloeloe kunt zeggen.

Is deze digitale cursus iets voor u?

  • U bent een boek aan het schrijven maar u weet niet meer hoe het verder moet
  • Van binnen verlangt u er nog steeds naar dat boek te schrijven
  • U bent zelfstandig en slim, met een beetje steun komt u verder
  • U bent benieuwd hoe een ervaren auteur steeds weer los komt
  • En u wilt dat #&^%%-boek nou weleens afmaken!

Voelt u belangstelling? Top. Ik heb het  praktisch en gemakkelijk  opgezet. De cursus is helemaal digitaal. Na betaling krijgt u de lessen vanzelf in de mail. Wanneer u een mail kunt openen, kunt u meedoen. Zo simpel is het. 

In elke les leg ik uit hoe het probleem kan leiden tot vastzitten en ik geef drie belangrijke tips om los te komen en weer door te gaan met schrijven. De eerste tip kunt u dezelfde dag toepassen, de tweede is voor een week en de derde tip voor de langere termijn. 

Dit zijn de zeven problemen die ik oplos:

1 Geen greep op het boek: wanneer u door de bomen het bos niet meer ziet, u bent al honderd keer opnieuw begonnen, u schuift met teksten,  en eigenlijk kunt u er geen touw meer aan vastknopen. 

2 Uitstelleritis: als het altijd morgen kan, werkt u niet vandaag. Dus u heeft geen idee wanneeer uw boek af is. Of het ooit afkomt.

3 Verslapte motivatie: het heilig vuur is een mini-vonkje. U vindt het nog steeds belangrijk, maar dat enthousiasme van toen is op de een of andere manier verdwenen.

4 De lat ligt te hoog: u moet van alles van uzelf: volmaakt Nederlands schrijven, elke dag grote stukken tekst produceren, geestig en intelligent zijn. Meteen. Elke dag.

5 Gebrek aan concentratie: … eh… waar was u ook alweer? Zodra u gaat zitten, bent u alweer opgestaan.

Geen tijd kunnen vinden: en dan is het opeens middag en daarna avond, en ook vandaag heeft u niet aan uw boek gewerkt en morgen heeft u afspraken.

Te weinig techniek. Steeds denkt u: “Maar hoe doe ik dat?” En u weet het gewoon niet.

Ja, wat een ellende bij elkaar.  Je zult er maar last van hebben. Of je zult hier helemáál geen last van hebben. Dat is al een stuk fijner. 

Wat is het resultaat?

1 U durft weer naar uw manuscript te kijken.

2 Het plezier in het schrijven is terug.

3 Omdat u snapt waarom u vastliep, gebeurt het niet meer.

4 U voelt zich opgelucht en blij: schrijven is weer fijn.

5 Eindelijk schiet u weer lekker op.

6 U kunt zelfs uitrekenen wanneer uw boek af is.

7 Kortom: u gaat weer gewoon door met schrijven.

Wat krijgt u precies?

U ontvangt een week lang elke dag een cursusles vol tips en oplossingen. In totaal: zeven dagen, zeven lessen. Ik vertel uit mijn schrijversleven, ik leg uit wat er aan de hand is en hoe u  u gewoon kunt doorgaan. 

De lessen komen per mail. Dus u kunt ze lezen en herlezen en bewaren voor jeweetmaarnooit. 

  • Bonus: voorafgaand aan de eerste les de checklist Gewoon doorgaan1 

En wat kost dat dan?

Valt reuze mee. Deze zelfstudiecursus kost 39 euro, inclusief BTW. Dus daarvoor hoeft u het niet te laten.  U kunt beginnen wanneer u wilt. (Denkt u om de Uitstelleritis?)

Meedoen? Meld u aan via het contactformulier, en dan stuur ik u de betaalgegevens.  Dat proces heb ik nog niet geautomatiseerd. ’t Is toch gevoelige informatie.

PS En als u twijfelt,  mailen en overleggen kan altijd.  Dan bent u het snelste weer aan de slag.

* = invullen