Heel veel mensen  hebben een boek in zich. Iets waarvan ze weten: dat wil ik nog eens goed opschrijven. Wat is dat voor u? Dat ene waarvan u weet: ooit wil ik daar een boek over op tafel kunnen leggen. Ik snap dat, hoor.  Wie schrijft, die blijft. En boeken zijn er over honderd jaar nog, wat je van een website niet kunt zeggen.

U kunt natuurlijk in een zaaltje gaan zitten en een cursus volgen. Maar niet iedereen voelt zich op zijn of haar gemak in een groep. En praktisch gesproken, schiet het veel sneller op als u 1 op 1 met iemand werkt. Dat is coaching. U schrijft uw boek, ik denk mee en geef adviezen. Hoe u begint. Wat u daarna doet.  Alles over uitgeven en drukken en verkopen. Dan kunt u meteen van alles vragen, want elk interessant boek heeft eigen hobbels, anders is het geen interessant boek.
We werken maximaal een jaar samen. Dan moet het boek af zijn. Tenzij het leven er op de een of andere manier tussen komt, dan nemen we in overleg pauze. Hier komen drie verschillende pakketten. Welke past het beste bij u?

Tempo Maken: het boek moet af
drie maanden schrijfcoaching

In drie maanden werken we samen aan het opzetten, schrijven en laten produceren van uw boek. Van mij krijgt u structuur, praktische steun en oprechte interesse. We werken samen, maar u bent en blijft degene die het boek schrijft.
Kan dat? Ja. Is het iets voor u?

 • u bent een snelle denker
 • u heeft tijd om aan uw boek te werken
 • u heeft een duidelijke reden waarom het boek snel af moet dus u weet dat er iets moet gebeuren
 • u heeft een idee wat voor boek u wilt schrijven
 • u hoeft geen uitgebreid onderzoek (meer) te verrichten
 • u weet: samenwerken met een ervaren schrijfster gaat enorm helpen

Zegt u “ja”, dan is het zinvol om telefonisch te overleggen. Want uw verlangen moet om te zetten zijn in een haalbaar plan. Daar gaan we het over hebben. En dan is het fijn als er iets van een klik is, dat werkt gemakkelijker. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend voor u en voor mij.

Wat gaat we doen als we Tempo Maken?
Zorgen dat uw boek er komt.
Want u wilt het nu eindelijk in handen kunnen houden.

Dat doen we zo:
– elke week een telefonisch coachinggesprek
– prioriteit: vaststellen van de datum waarop het boek verschijnt, opzetten van een voorlopige hoofdstukindeling op basis van onderwerpen en/of chronologie, vaststellen van het werkschema: wat moet er wanneer gebeuren?
– onbeperkt vraag en antwoord per mail
– alles wat u schrijft lees ik
– constructief commentaar op uw werk zodat u direct verder kunt
– een lange middagsessie op kantoor te Leiden: we nemen de boekopzet door, bekijken beeldmateriaal, bespreken manieren om het boek uit te geven, lossen op waar u al doende tegenaan loopt, en behandelen uw teksten: waar kan het (nog) beter?
– we werken samen, u staat er niet alleen voor

Het resultaat: Tada! Boek af!

Kosten: het traject Tempo Maken kost per maand 750 euro. Betaalt u in vier termijnen, dan is dat 565 euro per termijn.

Zullen we even overleggen?

* = invullen


Snel en Goed
een half jaar schrijfcoaching

Wanneer u vastberaden bent om uw boek te schrijven, maar u heeft minder tijd dan u zou willen, dan is een half jaar schrijfcoaching de oplossing. Daarin kunt u het schrijven en laten maken van uw boek combineren met andere elementen in uw leven.

Is dit iets voor u?

 • u heeft tijd en motivatatie om aan uw boek te werken
 •  u moet nu eenmaal flexibel zijn: een dag kan opeens meer of minder tijd voor uw boek leveren
 • u heeft nog iets aan onderzoek te verrichten, maar u staat niet echt aan het begin
 • u heeft een idee waar uw boek over moet gaan, ook al is het nog vaag
 • u houdt van flink doorwerken maar bloedspoed is er niet bij
 • u wilt graag delen in de kennis en kunde van iemand die meer dan dertig boeken heeft geschreven

Wat betekent Snel en Goed?
Een stevig tempo aanhouden, en een boek dat er komt.
Kunt u zich voorstellen hoe dat voelt?

Dat doen we zo:
– om de week een telefonisch coachinggesprek
– prioriteit: vaststellen van de datum waarop het boek verschijnt, opzetten van een voorlopige hoofdstukindeling op basis van onderwerpen en/of chronologie, vaststellen van het werkschema: wat moet er wanneer gebeuren?
– onbeperkt vraag en antwoord per mail
– alles wat u schrijft lees ik
– u krijgt constructief commentaar op uw werk zodat u direct verder kunt
– twee keer een lange middagsessie op kantoor te Leiden. De eerste keer nemen we de boekopzet door, bekijken het beeldmateriaal, bespreken manieren om het boek uit te geven, lossen op waar u al doende tegenaan loopt, en behandelen uw teksten: waar kan het (nog) beter? De tweede keer lopen we samen door uw manuscript heen (want dat is er dan), pagina voor pagina, en we bespreken wat er goed is en wat er nog beter kan, en ook hoe dat kan: ik help met praktische voorbeelden.
– we werken samen, u staat er niet alleen voor

Het resultaat: u houdt het boek in handen. Het is er!

Kosten: het traject Snel en Goed kost per maand 395 euro. Betaalt u alle zes maanden vooraf, dan krijgt u 100 euro korting. Dat is snel verdiend.

Voelt u interesse? Ik ben benieuwd:

* = invullen


Langzaam en Zeker
een jaar schrijfcoaching

Wanneer u redelijk wat tijd heeft, vastberaden bent een mooi boek te maken en daarvan ook wilt genieten, is een jaar schrijfcoaching de beste keuze. Misschien bent u al tien keer opnieuw begonnen, dus daar heeft u genoeg van. U kunt goed zelfstandig werken maar u vindt het fijn daarbij een vraagbaak op de achtergrond te hebben bij wie u altijd terecht kunt.

Is dit iets voor u?

 • u bent bereid goed gebruik te maken van uw jaar schrijfcoaching
 • u heeft plezier in schrijven en daar ook al wat ervaring mee (een leuke mail schrijft u zó)
 • u heeft al zo vaak gedacht dat het er nu echt van moet komen
 •  u moet misschien nog wat onderzoek doen, maar u weet waar en wanneer
 • u bent in staat een beslissing te nemen waar uw boek over moet gaan (daar brainstormen we over)
 • u vindt het fijn regelmatig te overleggen met een ervaren schrijfster

Wat betekent Langzaam en Zeker?
Vastberaden en in een rustig tempo zorgen dat uw boek er komt.
U weet: een jaar is zo voorbij. En dan is het er.

Dat doen we zo:
– elke maand een telefonisch coachinggesprek
– voorafgaand aan het gesprek lees ik 25 pagina’s van uw werk
– u krijgt constructief commentaar op uw werk zodat u direct verder kunt
– prioriteit: vaststellen van de datum waarop het boek verschijnt, opzetten van een voorlopige hoofdstukindeling op basis van onderwerpen en/of chronologie, vaststellen van het werkschema voor een jaar: wat moet er wanneer gebeuren?
– onbeperkt vraag en antwoord per mail
– vier keer een lange middagsessie op kantoor te Leiden. De eerste keer nemen we de boekopzet door, bekijken het beeldmateriaal, bespreken manieren om het boek uit te geven, lossen op waar u al doende tegenaan loopt, en behandelen uw teksten: waar kan het (nog) beter? De tweede en derde keer bespreken we de voortgang van uw werk: is het naar wens, moet het anders en zo ja hoe gaan we dat aanpakken? De vierde keer lopen we samen door uw manuscript heen (want dat is er dan), pagina voor pagina, en we bespreken wat er goed is en wat er nog beter kan, en ook hoe dat kan: ik help met praktische voorbeelden.
– we werken samen, u staat er niet alleen voor

Het resultaat: u houdt het boek in handen. Het is er!

Kosten: het traject Langzaam en Zeker kost per maand 200 euro. Betaalt u alles vooraf, dan krijgt u 150 euro korting. Die gaan meteen van de factuur af.

Heeft u er zin in? Ik ben benieuwd, mailen gaat snel:

* = invullen


FAQ

Help, wat moet ik kiezen?
Dat hangt ervan af hoeveel haast u heeft. Stel, uw boek moet er over drie maanden zijn. Dan is er een familiedag of uw tante uit Amerika komt over en ze is 98 jaar. In dat geval heeft u duidelijk haast. Dus: wanneer uw boek af moet, is de belangrijkste factor bij het kiezen van een traject schrijfcoaching.
Een andere factor is uw karakter. Verveelt u zich snel en houdt u van intensieve korte projecten of houdt u van een langzaam vasthouden doorwerken? Bij dat laatste ligt een jaartraject het meeste voor de hand.

Hoe kom ik aan een uitgever?
Eenvoudig: door uitgevers te benaderen. Vaak wil een uitgever een boekvoorstel zien met allerlei informatie over het boek en de auteur. Daar kan ik u ook bij helpen. zoek in boekwinkel naar boeken die hetzelfde onderwerp hebben als het uwe. De uitgever daarvan kunt u benaderen met een boekvoorstel.

Wat zijn de verschillen tussen de trajecten?
Het belangrijkste verschil is de tijdsduur: drie maanden, een half jaar of een jaar. Hoe korter het traject duurt, hoe intensiever we samenwerken.

Kunnen we eerst overleggen?
Ja, graag. Telefonisch gaat het beste en snelste. Wanneer u mij een mail stuurt met enkele dagen en uren, en uw telefoonnummer, dan mail ik zo snel mogelijk terug. We gaan alleen samenwerken als we het alletwee zien zitten, dus daar overleggen open en eerlijk over. Ik bevind me op een paar muisklikken afstand: mailen is gemakkelijk:

* = invullen