hoe schrijf je een boekEen boek kunt u ook laten schrijven. Dat u denkt: ik heb geen tijd, maar ik weet wel wat er in moet komen. En u wilt er wel bij betrokken zijn maar u denkt ook, pfff ik ga dat echt niet zelf schrijven.

De oplossing is: zet een ghostwriter in.

Wat is een ghostwriter?

Iemand die onzichtbaar is voor de buitenwereld. Zij (ik denk even aan mezelf, als dat goed is) overlegt met u over wat er moet komen en wanneer het af moet zijn. En hoe het er ongeveer moet uitzien. Ik bedoel: tussen een fotoboek en Oorlog en vrede is nogal een verschil. Daarna maak ik een boekvoorstel en dat overleg ik weer met u. Daarna weten we alletwee wat de bedoeling is. Ik ga aan de slag. En wat dan? Op enig moment verdwijn ik uit beeld en dan… dan heeft  een boek geschreven. Serieus. Want uw naam staat op het omslag als auteur. En iedereen die het leest, zegt: “Wat heb je dat goed gedaan, we horen je gewoon praten.”

Wat kost dat?

U denkt nou vast: ze noemt geen prijs. Klopt. Want dat kan ik pas doen na het eerste gesprek, en dat kost niets. Dat is aan de telefoon, dan vertelt u wat voor boek u wilt schrijven, waarover het gaat en waarom het er nog niet is. Zo krijg ik een indruk of ik u kan helpen en hoe.  U ontdekt of het een beetje klikt tussen ons. En we besluiten samen waar het om gaat. Want ja, als u wilt dat we samen dertig grote verhuisdozen uitzoeken, dan kost dat meer tijd dan wanneer we een middag per maand in Leiden samenwerken. Daarna maak ik een voorstel, daar gaat u dan over nadenken. En dan gaan we misschien samen uw boekavontuur aan. Hoe klinkt dat?

Samen

We werken samen: ik heb de ervaring en u wilt een boek schrijven. Appeltje eitje. Lijkt het u wat? Wanneer u twijfelt, kunt u me altijd mailen over wat u tegenhoudt. Dan overleggen we.

 

* = invullen